INGREDIENTS
400 g de farina
200 g mantega
75 g de sucre moreno
75 g de sucre blanc
1/4 de culleradeta de nou moscada
1/4 de culleradeta de clau en pols
1 culleradeta de gingebre en pols
1 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de bicarbonat
RECEPTA
Traieu la mantega de la nevera. La necessitem tova, manejable i necessitem que estigui a temperatura ambient. Si com a mi em passa sempre se us oblida treure-la la podeu posar un minut al microones a 400, encara que quedi una mica líquida no passa res.
Barregem la farina amb totes les espècies, la sal i el bicarbonat.
Quan tenim la mantega ben tova la barregem bé amb els sucres. Ho hem de barrejar fins que quedi una crema ben fina. Quan ja estigui hi posem l’ou, que també ha d'estar a temperatura ambient, si es de la nevera perquè se us a oblidat treure'l abans podeu submergir-lo una estoneta en aigua calenta. Ho barregem fins que estigui ben incorporat.
Finalment afegim la farina de mica en mica i anem remenant la massa fins que tinguem una massa compacta ifàcil de manipular. Aquestes mides són ideals per les galetes però algunes vegades m'he trobat que la massa no em queda ben lligada, em queda com "migas" com un "crumble" no se com dir-ho en català, suposo que té a veure amb la farina que encara que sigui de la mateixa marca algunes vegades requereix més humitat. Si us passa ho solucionareu afegint més mantega en poquetes quantitats, aneu afegint fins que veieu que la massa ja us queda bé.
Feu una bola amb la massa, emboliqueu-la amb paper film i deixeu-la reposar a la nevera durant una hora al menys, si la deixeu d’un dia per l’altre els aromes de les espècies evolucionen i seran encara més aromàtiques. Si la veieu molt dura no us espanteu, treballeu-la una mica amb les mans i de seguida tornarà a estar perfecta!
Traieu ara la massa de la nevera. Poseu farina sobre el marbre de la cuina ben net i estireu la massa amb un corró. Per estirar-la feu-ho amb dues direccions, de baix a dalt i de dreta a esquerra. L'hem de deixar de mig centímetre.
Un cop la pasta ben allisada anem tallant les galetes amb els motlles que ens agradin i les posem en una safata de forn folrada amb un paper de forn o una làmina de tefló. Si podeu prepareu varies safates així, penseu que haureu de fer vàries fornades i si teniu vàries safates mentre unes estan al forn podeu continuar tallant i preparant més galetes. La resta de pasta que us queda la torneu a amassar, estirar i tallar amb els motlles per fer més galetes.
Traieu la mantega de la nevera. La necessitem tova, manejable i necessitem que estigui a temperatura ambient. Si com a mi em passa sempre se us oblida treure-la la podeu posar un minut al microones a 400, encara que quedi una mica líquida no passa res.
Barregem la farina amb totes les espècies, la sal i el bicarbonat.
Quan tenim la mantega ben tova la barregem bé amb els sucres. Ho hem de barrejar fins que quedi una crema ben fina. Quan ja estigui hi posem l’ou, que també ha d'estar a temperatura ambient, si es de la nevera perquè se us a oblidat treure'l abans podeu submergir-lo una estoneta en aigua calenta. Ho barregem fins que estigui ben incorporat.
Finalment afegim la farina de mica en mica i anem remenant la massa fins que tinguem una massa compacta ifàcil de manipular. Aquestes mides són ideals per les galetes però algunes vegades m'he trobat que la massa no em queda ben lligada, em queda com "migas" com un "crumble" no se com dir-ho en català, suposo que té a veure amb la farina que encara que sigui de la mateixa marca algunes vegades requereix més humitat. Si us passa ho solucionareu afegint més mantega en poquetes quantitats, aneu afegint fins que veieu que la massa ja us queda bé.
Feu una bola amb la massa, emboliqueu-la amb paper film i deixeu-la reposar a la nevera durant una hora al menys, si la deixeu d’un dia per l’altre els aromes de les espècies evolucionen i seran encara més aromàtiques. Si la veieu molt dura no us espanteu, treballeu-la una mica amb les mans i de seguida tornarà a estar perfecta!
Traieu ara la massa de la nevera. Poseu farina sobre el marbre de la cuina ben net i estireu la massa amb un corró. Per estirar-la feu-ho amb dues direccions, de baix a dalt i de dreta a esquerra. L'hem de deixar de mig centímetre.
Un cop la pasta ben allisada anem tallant les galetes amb els motlles que ens agradin i les posem en una safata de forn folrada amb un paper de forn o una làmina de tefló. Si podeu prepareu varies safates així, penseu que haureu de fer vàries fornades i si teniu vàries safates mentre unes estan al forn podeu continuar tallant i preparant més galetes. La resta de pasta que us queda la torneu a amassar, estirar i tallar amb els motlles per fer més galetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada