Entrades populars

dijous, 26 de maig del 2016

Com fer boles d'arros :

Ingredients per 4 persones
· 1/4 de quilo d'arròs 
· 350 cc d'aigua 
· 2 culleradetes de llavor de sèsam negre 
· 50 grams de salmó fumat picadet 
· 2 culleradetes de jengibre adobat picat fi 
· 2 ceballots picats fi

Utencilis:
· 1 bol gran
· 1 bol mitjà
· 1 cassola de metall
· Paper d'alumini
· 1 cullera


Primer: a netejar l'arròs
.
Per netejar l'arròs, el posem en un bol gran i afegim aigua fins que el cobrim. Barregeu bé l'arròs i l'aigua. Quan l'aigua es torni blanca, coleu l'aigua i en poseu de nova. Repetiu-ho fins que l'aigua no es torni blanca. Entre vuit i deu cops serà suficient. 

Segon: a tapar i bullir.
Posem l'arròs, ja net, en la cassola de metall i afegim un 20% més d'aigua que d'arròs. Pels nostres 250 grams d'arròs li afegirem un 350 cc d'aigua aproximadament. Tapeu molt bé la cassola amb paper d'alumini. Deixeu que l'arròs absorbeixi l'aigua durant 10 minuts.
Quan comenci a bullir, cal abaixar el foc. Quan el paper d'alumini estigui inflat cal tancar el foc i posar la tapadora de la cassola perquè faci una mica de pressió. Compte, perquè el més probable és que l'aigua vessi. Deixeu la cassola que reposi tapada durant 20 minuts.


Tercer: el farciment
Mentrestant, anirem fent el farciment. Barrejarem en un bol el salmó, els ceballots i el jengibre. Haurem de tornar a demanar l'ajuda d'un adult per socarrimar les llavors de sèsam a foc lent. 

Quart: el més divertit, fes boles amb les mans
Quan hagin passat els 20 minuts, ja podrem començar a fer les boles d'arròs! Ens mullarem lleugerament els palmells de les mans. Agafeu tres o quatre cullerades d'arròs i poseu-lo en un dels palmells. Vigileu de no cremar-vos! Feu un bola com si juguéssiu amb fang o plastilina, però amb més pressió. Podem fer-ho en forma de bola, d'esfera allargada o de triangle.

Per últim, s'introdueix al centre dos culleradetes de la barreja de salmó. Després li donem de nou la forma anterior, tancant la barreja. Poseu sal a la superfície. Els oniguiris són bons quan estan bastant salats. Si volem, hi podem afegir les llavors de sèsam. I ja està llest per menjar o per posar a la motxilla!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada