Entrades populars

dimarts, 31 de maig del 2016

Pastís de nata amb confitura de maduixa

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 cercles de pa de pessic
  • 1 l de nata
  • 2 dl d'almívar
  • 9 g de gelatina
  • 4 maduixots
  • 125 g de sucre
  • 200 g de melmelada de maduixot
  • 3 fulls de gelatina

Preparació:

  1. Remulleu la gelatina amb aigua freda.
  2. Agafeu 1 dl de nata i escalfeu-la sense que arribi a bullir. Quan estigui calenta, escorreu els 9 g de gelatina i poseu-los a la nata calenta perquè es dissolguin. Incorporeu-hi el sucre i deixeu que es fongui.
  3. Munteu la nata restant, els 9 dl, amb unes varetes elèctriques.
  4. Barregeu una tercera part de la nata muntada amb la nata on hem dissolt la gelatina. Quan estigui homogeni, afegiu-hi la resta de la nata i mescleu-ho.
  5. Agafeu 50 ml d’aigua i escalfeu-los. Incorporeu-hi 3 fulls de gelatina i deixeu-ho dissoldre. Pareu el foc, incorporeu-hi la melmelada de maduixots i tritureu-ho.
  6. Muntatge del pastís
  7. Poseu un cercle de pa de pessic a sota. Remulleu-lo amb unes gotes d’almívar. Escampeu-hi un xic de gelatina de maduixots i poseu-hi una part de nata.
  8. Poseu un altre cercle de pa de pessic al damunt. Feu la mateixa operació dues vegades més, i acabeu-ho amb una fina capa de nata.
  9. Decoreu la part superior del pastís amb uns maduixots oberts pel mig i unes fulles de menta. Deixeu-lo refredar unes 4 hores al frigorífic.
  10. Servir i menjar!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada