Ingredients:

Pell de taronja
150 grams de salsa barbacoa
Sal
100 ml. d’aigua
Per la salsa Barbacoa casolana:
1 ceba mitjana
1 gra d’all
½ culleradeta de cafè de gingebre fresc
El suc de ½ taronja
1 cullerada sopera d’oli de gira-sol
15 grams de mantega
50 grams de sucre morè
1 cullerada sopera de mel
1 cullerada sopera de vinagre de Xerès
200 grams de ketchup
1 cullerada sopera de mostassa de Dijon
1 cullerada de postres de salsa Worcestershire ( Lea & Perrins)
1 culleradeta de cafè de pebre vermell picant en pols
Sal
Pebre negre mòlt
150 ml. d’aigua
1 gra d’all
½ culleradeta de cafè de gingebre fresc
El suc de ½ taronja
1 cullerada sopera d’oli de gira-sol
15 grams de mantega
50 grams de sucre morè
1 cullerada sopera de mel
1 cullerada sopera de vinagre de Xerès
200 grams de ketchup
1 cullerada sopera de mostassa de Dijon
1 cullerada de postres de salsa Worcestershire ( Lea & Perrins)
1 culleradeta de cafè de pebre vermell picant en pols
Sal
Pebre negre mòlt
150 ml. d’aigua
Preparació de la salsa:

Daureu la ceba en un cassó juntament amb l’oli i la mantega, un cop daurada afegiu-hi l’all i deixar daurar de nou, afegiu el gingebre i segui daurant el conjunt.
Incorporeu-li el sucre morè i la mel i deixeu-lo caramelitzar, quan ja estigui caramel•litzat afegiu-hi el suc de taronja i el vinagre, prosseguiu la cocció, fins que comenci a bullir, arribat aquest punt afegireu la mostassa, la salsa Worcestershire i el ketchup, juntament amb el pebre vermell picant, deixeu-ho coure uns 4 minuts, rectifiqueu de sal i pebre, i passeu la salsa per la batedora. I reserveu.
Preparació de les costelles:
Poseu el costellam a punt de sal en una safata de forn, de manera que la carn quedi a la part de sobra.
Repartiu-hi la salsa barbacoa per sobre del costella, perquè quedi ben impregnada per la salsa. Afegiu-hi l’aigua per sobre de les costelles, diluint una mica la salsa.
La introduïu-la al forn durant uns 90 minuts a 160 º C, els 30 primers minuts la posareu tapada amb paper de forn, passat aquest temps la destapareu i la salsareu cada 20 minuts, per tal que les costelles no es quedin seques, fins al arribar als 90.
Un cop cuites, les podeu presentar tallades o en dues peces en una plàtera i salseu-les amb la salsa calenta. I acabeu-les decorant-les amb ratlladura de pell de taronja per sobre.
Repartiu-hi la salsa barbacoa per sobre del costella, perquè quedi ben impregnada per la salsa. Afegiu-hi l’aigua per sobre de les costelles, diluint una mica la salsa.
La introduïu-la al forn durant uns 90 minuts a 160 º C, els 30 primers minuts la posareu tapada amb paper de forn, passat aquest temps la destapareu i la salsareu cada 20 minuts, per tal que les costelles no es quedin seques, fins al arribar als 90.
Un cop cuites, les podeu presentar tallades o en dues peces en una plàtera i salseu-les amb la salsa calenta. I acabeu-les decorant-les amb ratlladura de pell de taronja per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada