Ingredients per 6 persones:
- 600 gr de arròs bomba.
- 1 pebrot verd.
- 1 pebrot vermells.
- 4 unt. d’escarxofes.
- 250 gr de xampinyons.
- 150 gr de pèsols.
- 150 gr de faves.
- 4 Pastanagues.
- Uns ramells de bròquil.
- 2 cebes.
- 4 tomàquets madurs.
- 6 dents d’alls.
- 1,500 litres de brou de verdures.
- Sal i pebre.
Recordeu que...:
- El millor arròs per a nostaltres, per fer paelles o arrossos a la cassola, es el bomba de gra rodó, perlat i que augmenta de volum amb la cocció, de dos a tres vegades la seva mida.
- Podem afegir les verdures que us vinguin de gust o les que tingueu a ma, sense cap problema (mongetes, carbassa, carbassó, albergínia etc).
Elaboració:
- Primer de tot posem el brou a fer, o be posem aigua a bullir amb un parell de pastilles.
- A la vegada anem preparant totes les verdures, ben talladetes: Tallem les cebes, els alls a lamines, ratllem els tomàquets, les pastanagues a bastonets, els pebrots a cuadrets, els xampinyons i les escarxofes a quarts, preparem uns ramells de bròquil, els pèsols i les faves.
- A la mateixa paellera, posem una mica d’oli i anem sofregim les verdures per ordre: primer fem el mes dur, el bròquil, les pastanagues, les escarxofes. Passats uns minuts afegim els pèsols i les faves, després els pebrots i els xampinyons. Una vegada sofregits, però deixant-los al dente (o sigui no masa fets), les retirem i reservem.
- A la mateixa paella posem una mica mes d’oli i aboquem les cebes i els alls, salpebrem i deixem fer, vigilant que no es cremin, una mitja hora.
- Una vegada sofregida la ceba afegim el tomàquet i deixem fer uns 20 minuts mes. Quant el sofregit està fet posem l’arròs i donem unes voltes perquè agafi el gust de la ceba i el tomàquet. Passats uns minuts, es el moment de posar el brou que tindrem bullint per intentar que no pari el bull un cop barrejat.
- Posem les verdures, salpebrem i deixem fer uns 15 minuts, apaguem el foc i ja podem dinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada